top of page
Vyhledat

Cesta úspěšného závodníka v men 's physique a trenéra Dream Fit - Davida Plimla

Zkus se nám za začátek představit. Kdo si, čemu se věnuješ a co děláš ve volném čase?

Ahoj, jmenuji se David Pliml, je mi 24 let a pocházím z Mrače, což je malá vesnice kousek od Benešova u Prahy. Jsem vyučený kuchař, ale už na škole jsem věděl, že to nebude profese, kterou bych se chtěl v životě živit. Proto jsem si dodělal maturitu, absolvoval trenérský kurz a věděl jsem, že bych se v budoucnu chtěl stát osobním trenérem. To se mi v poslední době daří a jsem velice rád za to, že můžu říct, že mě moje práce baví a naplňuje. Moje největší hobby co se týče sportu je fitness. Když nejsem ve fitku kvůli práci, nebo kvůli svým tréninkům, snažím se trávit čas s přítelkyní, se kterou cestujeme, chodíme do kina atd... prostě klasika :)


Kdy jsi se začal věnovat fitness a co tě k tomu vedlo?

Poprvé jsem byl v posilovně, když mi bylo 14 let a chodil jsem do 9. třídy. Od malička jsem sportoval, na základní škole jsem dělal atletiku a jezdil na BMX. Byl jsem hubený klučina, chtěl jsem lépe vypadat a nabrat nějaké svaly. Hlavně mi šlo o to, abych měl pořádný sixpack a veliké bicáky, jako většině klukům v tomto věku. Postupem času mi do cvičení přibyly bojové sporty. Během pár let jsem prošel MMA, thai boxem, boxem. To jsme někde v období, kdy mi bylo 16-18 let. Náročné období, nějaké party, oslavy, znáte to. Fitness bylo nějaký čas na druhé koleji. Až na nástavbě ve škole, jsem začal brát fitness vážně a už tam jsem si pohrával s myšlenkou, že bych chtěl jednou stát na prknech.

V posledních týdnech si absolvoval tři soutěže. Umíš nám přiblížit o jaké soutěže se jednalo a v jaké kategorií si závodil? Jistě. Probíhala podzimní část sezóny a já se účastnil pohárových soutěžích v Čelákovicích, Brně a moje poslední soutěž se konala v Ústí nad Labem. Závodil jsem v kategorii men´s physique do 182 cm. Jak taková kategorie vypadá, se dozvíte z fotek připojených k rozhovoru.


Jaké úspěchy jsi na těchto soutěžích dosáhl? Ve výsledku se mi dařilo. Moc jsem si všechny závody užil, nehledě na to, že ne vždy, šlo všechno podle plánu. Ale tak už to bývá. Na první soutěži 19.10. v Čelákovicích na Partner Cupu jsem skončil těsně za finále na 7. místě. Týden na to na Grand Prix Fitness Brno jsem bral 3. místo. Závěrečný týden v Ústí nad Labem na závodu s názvem Beautiful and Strong jsem vybojoval další bronzovou medaily.

Nebyla to tvá první sezóna. Kolik takových soutěžních sezón jsi už absolvoval? Loňský rok jsem byl na jaře na svých dvou prvních soutěžích, kde jsem se se vším teprve seznamoval. Po jarní části jsem byl pár měsíců pracovně v Anglii a po návratu jsem se účastnil několika podzimních soutěží. Byla mezi nimi i jedna mezinárodní v Kladně, kde jsem skončil na 6. místě. Největší úspěch se mi podařil při posledním závodu, ve kterém se mi podařilo zvítězit.

Připravoval jsi se na soutěže sám nebo jsi využil službu trenéra? Před první soutěží jsem oslovil trenéra. Uměl jsem cvičit, ve výživě jsem se také vyznal, ale soutěžní příprava pro mě byla jedna velká neznámá. Hlavně jsem si nechtěl projít fází pokus, omyl. Teď, když už mám něco za sebou, tak vím, že v posledních týdnech je trenér, nebo někdo zkušenější než jste vy, velice důležitý. Člověk sám nedokáže být objektivní a nedokáže posoudit, jestli je potřeba v dietě přitvrdit, nebo třeba naopak zvolnit. Stejně tak v tréninku.


Foto: Ronnie.cz

Jak prožíváš dietu?

Dieta... záleží v jaké časti přípravy se člověk nachází. Když zbývají tři týdny do soutěže, začíná to být náročné. Když se podíváme na poslední týden před soutěží, kde se musí tvrdě trénovat, manipuluje se s jídlem a vodou, tak tam, tam dietu prožívám špatně. Běžný člověk si nedokáže ten stav vyčerpání představit.

Kde bereš motivaci a energii každý den na sobě makat?

Pokud se budeme bavit stále o soutěžní přípravě, tak v tomto období mě nejvíc motivuje nastavený cíl, tedy soutěž. I přes to, jak je to náročné, nahodím úsměv a cvičím jak jen to jde, protože vím, že každý trénink, každý set, každé další opakování mě přibližuje blíž k cíli. Je to o nastavení v hlavě, buď to chcete a uděláte proto všechno co je potřeba a nebo ne a budete si hledat důvody proč to nejde.

V mimo soutěžním období mě nemusí nic motivovat. Cvičím, protože tento sport miluju.

Foto: Ronnie.cz

Co by jsi doporučil běžným lidem, kteří chtějí zhubnout nebo nabrat svaly?

Každému bych doporučil udělat změnu. Díky dosavadnímu životnímu stylu je člověk v tom stavu, v jakém je. Určitě bych každému doporučil pravidelně se hýbat, zajímat se více o stravu a o celkové návyky zdravý a regenerace. Lidem, kteří jsou na úplném začátku a nechtějí si projít fází pokus, omyl, například stejně jako já, když jsem se chtěl poprvé připravit na závody, těmto lidem bych doporučil to samé, co jsem udělal já. Oslovit osobního trenéra, který dokáže poradit a pomoci se všemi problémy, které člověka trápí.


Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěchů na závodech a mnoho spokojených klientů.

492 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page