top of page
Vyhledat

Jak spolu souvisí cvičení, těhotenství a porod?

Aktualizováno: 8. 9. 2020

Ahoj,

jmenuji se Katka a někteří mě znáte jako trenérku NePilates v Dream Fit Chabry. Jsem certifikovanou fitness trenérkou u pana PaedDr. Petra Tlapáka, CSc (zaměření na fyziofitness nejen v posilovně - aplikace prvků z DNS), dále absolvoventkou kurzů DNS pana Prof.PaedDr. Koláře, Ph.D. (DNS 1 a 2 pro trenéry; Jedná se o cvičení ve vývojových řadách) a také jsem se zúčastnila několika kurzů ve Fyziofitness Černošice u Vaška Rázla (Síla-mobilita-stabilita, Zadek-motor pohybu), ale také mám certifikáty FISAF - fitness core a body&mind či z Pilates Academy. Zkrátka zdravý a funkční pohyb mě zajímá již mnoho let a neustále studuji nejúčinnější metody funkčního pohybu.



Vždy jsem milovala cvičení a veškerý pohyb, ale nejvíce mě oslovilo fyziofitness Vaška Rázla, na kterém jsem postavila svůj koncept cvičení NePilates :) Kombinujeme zde prvky pilates právě s principy DNS a fyziofitness, které se zaměřují na primární motorické vzorce našich těl a veškerý trénink je veden zcela přirozenou myšlenkou pohybu.

Svalovou činnost si nevynucujeme silou, ale necháváme svaly volně a přirozeně pracovat podle našich základních vrozených pohybových vzorců. :)

Ale proč Vám to všechno říkám?

Protože jsem nedávno porodila své první miminko a ráda bych se s Vámi podělila o své zážitky. Protože když pravidelně a přirozeně trénujete své tělo pohybem, i porod může být mnohem přirozenější. Stejně jako poporodní rekonvalescence.

Já sama jsem cvičila téměř do 38tt těhotenství. Při cvičení kladu důraz na procítění, imaginaci a uvědomění si svého dechu. Techniky jsou pomalé, jemné, ale účinné. Navíc se dají cvičit téměř kdekoliv a kdykoliv mám čas i náladu.

No a s tím souvisí rychlý hladký průběh mého porodu. Nepříjemné kontrakce začaly ten den kolem 19.30hod a ve 23.09hod byl náš maličký na světě Diastáza (rozestup břišních svalů) se mi zatáhla ze 6ti prstů (druhý den po porodu) za 14dní na 1 prst! Kolem dvacátého dne jsem začala pomalu cvičit opět svojí sestavu jednou týdně a cítím se lépe a lépe. Během těhotenství jsem nabrala 18kg. Přibližně 10kg jsem nechala v porodnici a po 6ti nedělí zbývá necelých 5kg. Předpoklad, že budu zpět ve své formě před otěhotněním, je na konci října.


Takže dámy, která se sebou chcete něco dělat, neváhejte a přijďte se k mě připojit!

Ráda bych Vás pozvala na uzavřený kurz pro všechny stávající i nastávající maminky, které by se rády dostaly zpět do formy (aby nebolela záda, aktivoval se střed těla - zacvičení diastázy - a naučily se zapojovat svaly v harmonické spolupráci).

Cvičení bude probíhat pravidelně každý čtvrtek od 10:00

a vítány jsou i všechny Vaše ratolesti, malé i větší. Kurz je vhodný nejen pro čerstvé maminky, ale i pro ty z Vás, kteří mají problém s diastázou, či chtějí posílit střed těla. Diastáza může vznikat nejen po porodu, ale i při špatném posilováni břicha. Takže mohou mít diastazu i muži.



Těším se na Vás. :)

465 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page